De Raad van Kerken Woerden organiseert op donderdag 25 januari een ontmoetingsavond over dementie, geloof en pastoraat.

Hanny van der Stelt verzorgt de inleiding. Zij woont in Woerden en werkt als geestelijk verzorger in de ouderenzorg in Den Haag. Na de inleiding is er ruim gelegenheid om eigen ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. De Kruiskerk is open vanaf 19.30 uur voor koffie en thee. De avond start om 20.00 uur. Lees hieronder het persbericht.

Persbericht: Dementie, Geloof en Pastoraat

Omgaan met mensen met dementie brengt je bij de kern van je geloof. Dementie: je cognitieve vermogens gaan achteruit. Je wordt steeds kwetsbaarder en afhankelijker. Daardoor kom je voor de kernvragen van het leven te staan. Waarom en waartoe overkomt mij dit? Wie ben ik als mijn geest vervaagt. Wie en wat biedt mij houvast? Wie en wat laat ik los? Wat is de kracht van muziek en liederen? Hoe kijk ik vooruit?

Vragen, niet alleen van mensen met dementie, maar ook zeker van hun naasten. Vragen waar je ook in het pastoraat mee te maken krijgt. Hoe blijf je verbonden?

Over dit onderwerp organiseert de Raad van Kerken Woerden een gespreksavond. De inleiding wordt verzorgd door Hanny van der Stelt, zij woont in Woerden en is werkzaam als geestelijk verzorger in de ouderenzorg bij Cardia in Den Haag. Hanny put bij de inleiding uit de boeken van Tim van Iersel:  ‘God vergeten’ en Manu Keirse: ‘Helpen bij verlies en verdriet’.

Er is ruim gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen over eigen ervaringen en om uw vragen te stellen.

De Kruiskerk is op donderdag 25 januari open om 19.30 voor koffie en thee. De avond start om 20 uur. U bent van harte welkom.