Wie Dietrich Bonhoeffer precies was hoef je meestal niet te vertellen. Een bijzonder levensverhaal, van iemand met diepgravende gedachten over geloof, vertrouwen en.... verantwoordelijkheid.

Nodigt dat niet uit om daar eens een keer extra bij stil te staan? Op donderdag 14 maart verzorgt Jan Compagner  - in de Jan de Bakkerzaal -  een avond rond het denken, geloven en de levensweg van Bonhoeffer. Het begint om 20.00 uur en je bent uiteraard van harte welkom!

Dietrich Bonhoeffer (1906 – 1945) was een bekende en zeer begaafde Lutherse theoloog, met ook een heel bijzondere geschiedenis. Door zijn geschriften, maar zeker ook door zijn levensweg, spreekt hij nog steeds velen aan. Van grote betekenis is de bundeling van brieven die hij in de jaren 1943 – 1945 schreef vanuit de gevangenis. Ze zijn door zijn vriend Eberhard Bethge bijeengebracht in het boek ‘Widerstand und Ergebung’ (‘Verzet’ en overgave’). En van zijn gedichten hoe je alleen maar het indrukwekkende ‘Door goede machten trouw en stil omgeven’ te noemen (dat als lied 511 ook in ons liedboek is terechtgekomen).