Op 21 maart is het 25 jaar geleden dat Jeroen de Haan cantor-organist werd in onze kerk. Om dat te vieren, biedt Jeroen ons op zaterdag 16 maart een jubileumconcert aan. 

Ook Sanne Jonker (viool) en de lutherse cantorij werken hieraan mee. Het concert begint om 15.30 uur. Vanaf 14.45 uur ben je welkom voor koffie en thee. Na het concert is er alle gelegenheid om Jeroen te feliciteren met dit bijzondere jubileum. We zien uit naar een feestelijke middag.

De jubilaris trakteert, hoe genereus is dat! En nog wel, geheel in stijl, op een orgelconcert. Daarvoor heeft hij Sanne Jonker uitgenodigd: Sanne en Jeroen hebben in de afgelopen tijden menige dienst opgetild met hun samenspel van viool en orgel. Sanne mocht inderdaad niet ontbreken op dit feest. Verder heeft Jeroen ook de cantorij gevraagd om mee te werken aan dit concert, omdat hij de cantorij ziet als een wezenlijk onderdeel van zijn functie als cantor-organist. Graag doet de cantorij mee. Wij vieren dat Jeroen ons al 25 jaar gedreven en vakkundig de weg wijst in liturgische koormuziek.

Op basis van deze spelers heeft Jeroen een programma samengesteld waarin de dubbelfunctie van cantor-organist, die hij nu al 25 jaar met hart en ziel vervult, tot zijn recht komt. Het orgel, samen met de viool en de koorzang, spelen ieder hun eigen rol daarin. Het concert is opgebouwd in de vorm van Mis-delen: een gevarieerd programma in de vorm van een Mis, én, net zoals ’s zondags tijdens de ‘Mis’, een kleine orgel-improvisatie.